“Në rast l ufte, këta janë ishujt e parë grekë që do të pushtohen”: Harta turke shk akton a larm në Greqi

“Në rast l ufte, këta janë ishujt e parë grekë që do të pushtohen”: Harta turke shk akton a larm në Greqi

“Në rast l ufte, këta janë ishujt e parë grekë që do të pushtohen”: Harta turke shk akton a larm në Greqi

Te nsioni vijon të jetë i lartë mes Turqisë dhe Greqisë me rikthimin gjatë mëngjesit të sotëm në Zonën Eks kluzive Ekonomike të pretenduar nga grekët të anijes turke të kërkimit Oruç Reis.

Ndërkohë, gazeta proqeveritare turke “Yeni Safak” ka patur në faqen e saj të parë sot një shkrim në lidhje me ishujt grekë në kufi me Turqinë, të cilët sipas saj janë të mbushura me baza u shtarake, a rmatime dhe u shtarë në kundërshtim me marrëveshjen e Lozanës.Sipas medias turke, ishujt Mitilini, Lemnos, Chios, Kos dhe Rodos duhej të ishin të demilitarizuar, por Greqia i ka mbushur ato me baza u shtarake duke shk elur konventat ndërkombëtare. Në rast l ufte sipas medias turke, duke qenë se janë baza u shtarake, këto ishuj janë objektivat e parë të u shtrisë turke.

Leave a Reply