Ne qoftese ju keni kete bime tek shtepia, atehere ju keni ne te njejten kohe fa.rmacine ne shtepi

Ne qoftese ju keni kete bime tek shtepia, atehere ju keni ne te njejten kohe fa.rmacine ne shtepi

Ne qoftese ju keni kete bime tek shtepia, atehere ju keni ne te njejten kohe fa.rmacine ne shtepi

Rozmarina është bimë shumëvjeçare me gjethe të holla, të forta e të përthyera paksa në qendër. Në pjesën e sipërme një e gjelbër e shndritshme ndërsa në të poshtmen është e bardhë në gri. Lulet ngjyrë blu çelin nga janari deri në maj.

Degët e gjethet nisin të mblidhen që nga janari, përgjatë gjithë verës e deri në maj. Prandaj edhe e shohim rozmarinën shpesh të pranishme në tregun e fshatarëve, në këto kohë. Është stimulues në raste lodhjeje të madhe dhe st.re.si. Ndihmon në rastet kur tretja është e ngadaltë.

Leave a Reply