Ne kete qytet Shqiptar mund te laheni kur te deshironi te ky vend : Sepse uji gjithmone ka nje temperature rreth 32 grade

Banjat e Hapura të Bënjës së Përmetit konsiderohen nga ekspertët si më të mirat në Europë,

Burimet e ujërave termale të Bënjës, apo sic quhen ndryshe Banjat e Bënjës, gjenden 14 kilometra larg qytetit jugor të Përmetit.

E veçanta e tyre është se këto janë burime të hapura në natyrë. Temperatura e këtyre ujërave është, 26 deri 32°C. Katër burime që përdoren për sëm. undjet kro. nike të reumatizmave, një burim për sëm. undjet e stomakut dhe një burim për sëm. undjet e lëkurës.

Njëri prej burimeve shërben edhe për trajtimin e sëm. undjeve të stomakut, ndërsa një tjetër për trajtime të lëkurës. Trajtime të tjera janë për sëm. undjet kro. nike të remautizmës.

Ujërat me bazë sulfurorë kanë efekte shumë të larta kuruese. Këto burime vizitohen nga shumë njerëz, si gjatë dimrit ashtu edhe verës

Leave a Reply