Ndalohet konsumimi i sallatës jeshile, mjekët: Sjell pasoja serioze për njeriun

Turqia po behet gati per .. / Nisen anijet lu.ftarake drejt Greqise..

Turqia po behet gati per .. / Nisen anijet lu.ftarake drejt Greqise..

Eshtë shënuar këtë javë në Kaliforni v iktima e parë, si pasojë e b akterit E.C oli, i gjendur masivisht tek sallata jeshile, ndërkohë që 121 njerëz të tjerë janë inf ektuar me këtë ba kter. Ekspertët këshillojnë shmangien e konsumimit të sallatës jeshile, në rast se nuk ka siguri për prodhimin e saj.

Të gjitha llojet e këtij bakteri janë të parrezikshme, megjithatë disa prej tyre mund të shkaktojnë dh imbje barku, diarre dhe të vjella. Të rriturit zakonisht shërohen brenda 1 jave, por ka disa lloje të këtij in feksioni që mund të shkaktojnë pr obleme më të rënda, sidomos tek fëmijët dhe të moshuarit, të cilët janë më të rr ezikuar që të zhvillojnë pr obleme me veshkat.

Leave a Reply