Na pret rrebesh i madh dhe përm bytje në këto qytete/ Ja si i parashikojnë sinoptikanët 5 ditët në vijim

Na pret rrebesh i madh dhe përm bytje në këto qytete/ Ja si i parashikojnë sinoptikanët 5 ditët në vijim

Na pret rrebesh i madh dhe përm bytje në këto qytete/ Ja si i parashikojnë sinoptikanët 5 ditët në vijim

Reshjet e forta të shiut janë vetëm fillimi i pë rkeqësimit të motit, pasi pritet të jenë më të fo rta gjatë ditës së diel dhe të hënën. Gjatë ditës së sotme sasia më e madhe e shiut ka rënë në Shkodër, 40 milimetra ndërsa në Tiranë kanë qenë 32. Më pak reshje ka pasur në Pogradec edhe në Korçë.
Ndërkohë sinoptikanët kanë bërë një parashikim 5 ditor të reshjeve të shiut. Sipas këtij parashikimi në Shkodër do të bien 160 milimetra shi, në punë 150, në Tropojë 140, në Lezhë 130, ndërsa në Tiranë sasia e shiut që pritet të bjerë është sërish e madhe, 120 milimetra shi, po kaq pritet të bjerë edhe në Sarandë e Gjirokastër. 100 milimetra do të bjerë në Durrës dhe në peshkopi ndërsa më pak reshje do të bien në Vlorë, Fier dhe Berat me nga 90 deri në 80 milimetra shi. Kjo është një sasi shumë e madhe uji që do shkarkohet brenda një kohe të shkurtër dhe do të rrisë së tepërmi nivelin e lumenjve dhe të përrenjve.

Konkretisht më së shumti rrez ikohet që të shkaktohen problem në Shkodër për shkak se reshjet janë parashikuar të jenë 160 milimetra ose 160 litra për m2. Kështu në Shkodër rre zi kon të dalë nga shtrati lumi Buna.

Ndërkohë lumenjtë e tjerë që pritet të sjellin problematika si pasojë e reshjeve janë: Buna, Fan, Mat, Drini i Zi, Shkumbini, Erzeni dhe lumi Drin

Leave a Reply