Mrekulli bën për trupin! Duhet ta mbillni vetëm në një vazo dhe mbaheni në ballkon, kjo bimë u shëron nga të gjitha sëmundjet!

Mrekulli bën për trupin! Duhet ta mbillni vetëm në një vazo dhe mbaheni në ballkon, kjo bimë u shëron nga të gjitha sëmundjet!

Mrekulli bën për trupin! Duhet ta mbillni vetëm në një vazo dhe mbaheni në ballkon, kjo bimë u shëron nga të gjitha sëmundjet!

Gjethet e mentes konsiderohen si një barishte aromatike për pije të caktuara ose për qetësimin e stomakut.
Në të vërtetë, gjethet e mentes ofrojnë një pasuri të madhe vlerash, mineralesh, vitaminash dhe përfitimesh shëndetësore që shkojnë përtej qetësimit të stomakut.

Përfitimet Që Merr Organizmi Nga Gjethet E Mentes

Përmirësimi i Shëndetit Të Sistemit Tretës

Mentja ka aftësi qetësuese për stomakun, falë përmbajtjes së mentolit që qetëson muskujt në këtë sistem.

Mentja është veçanërisht e mirë për njerëzit që vuajnë nga sindroma e zorrës së irrituar.

Ky problem manifestohet me dhimbje abdominale, konstipacion, diare, të përziera, fryrje dhe kontraktime.

Kundër Të Ftohurës

Mentoli është përbërës i shumë medikamenteve kundër të ftohurës.

Ai besohet të ketë aftësi të zhbllokojë rrugët e frymëmarrjes gjatë të ftohurës dhe të përmirësojë frymëmarrjen në përgjithësi.

Higjena E Gojës

Gjethet e mentes largojnë erën e keqe të gojës por edhe mikrobet dhe bakteret që gjenden aty.

Ju mund të përtypni disa gjethe ose mund të pini çaj menteje dhe nenexhiku për të përmirësuar higjenën dentare.

Funksionet E Trurit

Studimet shpjegojnë se aroma e mentes mund të përmirësojë fuqinë e trurit dhe aftësitë e tij.

Kjo aromë që vërehet tek mentja dhe nenexhiku apo barishtet e tjera të të njëjtës familje përmirësojnë kujtesën dhe vëmendjen.

Leave a Reply