Mos u mundoni kot/ Gusha e varur zhduket vetëm me këtë metodë

Mos u mundoni kot/ Gusha e varur zhduket vetëm me këtë metodë

Mos u mundoni kot/ Gusha e varur zhduket vetëm me këtë metodë

Gusha është zakonisht e para që tregon shenja të plakjes. Ky është fakt i mirënjohur. Kjo për shkak se lëkura është më e hollë se në pjesët e tjera të trupit dhe për më tepër, ajo ka më pak gjëndra vaji. Kjo është arsyeja pse humbet elasticitetin më shpejt.
Për fat të mirë, është e mundur të luf tosh në mënyrë efektive ndryshimet në lidhje me moshën.

Disa këshilla të njohura që mund të parandalojnë plakjen dhe ta bëjnë gushën

Gusha juaj po merr këtë formë?

Mos e teproni me parfumin.

Parfumet përmbajnë alk ol dhe aromatizues të ndryshëm që thajnë lëkurën dhe e bëjnë më pak elastike. Nëse jeni mësuar të rifreskoni parfumin gjatë ditës, është më mirë ta aplikoni vetëm në kyçet e dorës.

Mos mbani aksesorë të rëndë.

Është më mirë t’i përdorni varëset e rënda vetëm në raste të veçanta, sepse ato tërheqin lëkurën.

Kujdesuni për posturën (qëndrimin) tuaj.

Para së gjithash, një pozicion i keq mund të jetë arsyeja e dhimbjeve të kokës dhe qafës. Së dyti, për shkak të lakimit të vazhdueshëm, rrudhat mund të shfaqen dhe nuk janë të lehta për t’u hequr qafe.

Hidratoni lëkurën rregullisht.

Shumë gra harrojnë që qafa, ashtu si fytyra, duhet të hidratohet rregullisht. Ju nuk keni nevojë për locion të veçantë pasi kremi juaj i rregullt i fytyrës do të jetë po aq i mirë edhe për qafën. Ju duhet t’i kushtoni vëmendje mënyrës sesi e aplikoni, sepse është e rëndësishme të lëvizni gishtat butësisht lart.

Hani më shumë ushqime të pasura me vitaminë C dhe acide yndyrore.

Leave a Reply