Mos i h idhni farat e shalqirit, minerali që përmbajnë ato është tepër i domosdoshëm për or ganizmin tonë

Mos i h idhni farat e shalqirit, minerali që përmbajnë ato është tepër i domosdoshëm për or ganizmin tonë

Mos i h idhni farat e shalqirit, minerali që përmbajnë ato është tepër i domosdoshëm për or ganizmin tonë

Zinku është një mineral shumë i rëndësishëm për mbarëvajtjen e o rganizmit.

Megjithatë, në shumë raste në akumulimi i tepërt i këtij minerali mund të shk aktojë dëme të mëdha në trupin e njeriut.

Termi që përshkruan këtë pr oblem është toksiciteti i zinkut që ndikon kryesisht tek stomaku dhe nëse bëhet kr onike mund të prishë ekuilibrat e mineraleve të tjera në trup.

Toksiciteti i zinkut mund të ndodhë edhe rastësisht.

Zinku është i pranishëm në shumë suplementë vitaminash e ushqyesish të tjerë.

Nëse njeriu merr disa suplementë të ndryshëm, atëherë është më i rr ezikuar nga tejkalimi i dozës ditore të lejueshme të zinkut.

Njerëzit mund të preken nga toksiciteti edhe falë ambientit.

Leave a Reply