Mos e bëni asnjëherë këtë veprim me orizin, mund të përfundoni në sp ital

Mos e bëni asnjëherë këtë veprim me orizin, mund të përfundoni në sp ital

Mos e bëni asnjëherë këtë veprim me orizin, mund të përfundoni në sp ital

Duke ngrënë oriz të ringrohur, mund të h elmohesh. Nuk është pr oblemi te r ingrohja, por te mënyra si është ruajtur orizi pasi është gatuar.

Edhe pse të gjesh pak pilaf të gatuar në shtëpi, është kënaqësi e madhe sepse mjafton ta ngrohësh e t’i shtosh diçka tjetër që të pëlqen dhe e ke gatin v aktin, e vërteta është që orizi, kur rri disa orë i gatuar, mund të bëhet shumë i d ëmshëm.

Orizi i pagatuar përmban spore, qeliza që riprodhohen shpejt, të bacilit cereus, një lloj b akterieje që mund të shk aktojë h elmim nga ushqimi, e cila mund të mbijetojë edhe pasi orizi është zier. Dhe nëse orizi lihet në t emperaturën e dhomës pasi është zier, sporet mund të shnd ërrohen në b aktere, që do të shumëfishohen dhe mund të pr odhojnë toksina që shk aktojnë të vj ella dhe d iarre.

Leave a Reply