Mos bëni gafë t’i hidhni farat e mandarinave/ Nuk e keni idenë sa së mundje shërojnë

Mos bëni gafë t’i hidhni farat e mandarinave/ Nuk e keni idenë sa së mundje shërojnë

Mos bëni gafë t’i hidhni farat e mandarinave/ Nuk e keni idenë sa së mundje shërojnë

Mandarinat janë ndër agrumet më të preferuara në vendin tonë, madje edhe prodhimtaria është e lartë. Ato konsiderohen një thesar vlerash, sepse ofrojnë shumë vitaminë C, folat dhe beta karoten.

Për më tepër, konsumi i mandarinave ndihmon në parandalimin e diabetit, ishemisë e shumë sëm. undjeve të tjera. Përveç frutit dhe lëkurës, farat e kësaj agrumeje konsiderohen të shkëlqyera për shëndetin.Farat e Mandarinave dhe vlerat potenciale

Antioksidantët

Mandarinat dhe farat e tyre përmbajnë shumë antioksidantë, të cilat ju mbrojnë kundër radikaleve të lira.Këto të fundit prodhohen nga trupi si kundërpërgjigje e ndotjes, radiacionit, tymit të duhanit, etj.

Radikalet e lira dëmtojnë qelizat dhe i çelin rrugën një sërë sëm. undjesh.

Polifenolët

Polifenolët janë antioksidantë të fuqishëm.

Studimet shkencore për sasinë e polifenolëve në agrumet dhe farat e tyre kanë treguar se mandarinat dhe farat e tyre kanë sasinë më të madhe të polifenolëve në krahasim me agrumet e tjera.

Limonoidët

Limonoidët janë përbërës që gjenden tek farat, lëkura dhe fruti.

Këto substanca pengojnë formimin e qelizave kan. ce. rogjene.

Limonoidët tek farat ulin edhe kolesterolin e keq.

Farat e mandarinave në mjekësinë popullore

Ekspertët e mjekësisë tradicionale përdorin farat e thata të mandarinës për të rregulluar energjinë trupore dhe larguar dhi mbjet e organizmit.

Ata shprehen se farat e thata përdoren dhe janë efikase kundër hernies diskale.

Mjekët popullorë përdorin zakonisht fara të thata e të bluara.

Niveli i toksinave tek farat e mandarinave

Megjithatë në shumë vende, farat e mandarinës nuk kanë gjetur përdorim të njëjtë dhe mjekët kanë rekomanduar kujdes.

Leave a Reply