Mjekët nuk ua thonë/ Kjo është arsyeja pse zgjoheni me këmbë dhe duar të fryra

Mjekët nuk ua thonë/ Kjo është arsyeja pse zgjoheni me këmbë dhe duar të fryra

Mjekët nuk ua thonë/ Kjo është arsyeja pse zgjoheni me këmbë dhe duar të fryra

Ka njerëz që zgjohen me disa pjesë të fryra të trupit dhe ka disa arsye për këtë:Dehidratimi

Dehidratimi shkaktohet nga mungesa e ujit në trup. Kur kjo ndodh, trupi fillon të kursejë ujin e mbetur në trup që shkakton ënjtje të gjymtyrëve.

Qendrimi gjatë fjetjes dhe kohëzgjatja e gjumit

E fjetura me bark dhe me anësoret nuk rekomandohet pasi mund të shkaktojë dhe.mbje. Pagjumësia ose gjumi i pamjaftueshëm mund të shkaktojnë ënjtje.

Niveli i lartë i natriumit

Nëse keni kripë të tepërt në trupin tuaj, do të grumbulloni ujë.

Sëm.und.jet e veshkave

Ky organ është përgjegjës për detoksifikimin e organizmit dhe nëse nuk funksionon siç duhet, do të pengojë ujin.

Si ti trajtoni?

Ënjtja mund të reduktohet me kompresa të ngrohta ose të ftohta. Përdorni kompresa të ftohta nëse keni ale. rgji ose pro. bleme të brendshme.

Masazhe

Kjo është zgjidhja më e mirë për ënjtjet. Përdorni lëvizje të buta rrethore në vend të presionit.

Materiale shtypëse

Nëse ënjtja ndodh gjatë natës, vishni materiale pas trupit, të tilla si: çorape, triko ose doreza, do t’iu luteshim te na ndihmonit te mirmbajme faqen vetem duke shtypur(mbi foton ose mbi videon) qe ndodhet me poshte . Faleminderit per mirkuptimin SHQIPE

Leave a Reply