Ministri gjerman ia bën 8 me 2 Ramën pasi ky i tha shiko punën tënde: Flas me shifra unë, nuk jam skandaloz

Ministri gjerman i Shëndetësisë, Jens Spahn, iu përgjigj deklaratave të kryeministrit Edi Rama në lidhje me shifrat e infektimit në Gjermani.

Para pak ditësh, Spahn tha se një numër i lartë infektimesh në Gjermani gjatë vitit të shkuar, erdhën nga Ballkani Perëndimor dhe Turqia.

Edi Rama u përgjigj në median gjermane duke thënë se kjo është një deklaratë ska ndaloze. Rama shkoi edhe më larg, kur i tha ministrit se Gjermania duhet të shohë punën e saj.

Por Spahn insistoi sot se ai ka të drejtë për komentet e bëra. Ai tha se 50 përqind e infeksioneve në Gjermani kanë ardhur nga Turqia dhe vendet e Ballkanit Perëndimor. Sipas tij, të dhënat nuk i ka shpikur, por janë marrë nga Instituti Robert Koch që merret me menaxhimin e pandemisë në Gjermani.

error: Alert: Content is protected !!