Meteorologët japin alarmin: Ja çfarë pritet të ndodhë në 18 shtator me motin, do ketë…

Meteorologët japin alarmin: Ja çfarë pritet të ndodhë në 18 shtator me motin, do ketë…

Meteorologët japin alarmin: Ja çfarë pritet të ndodhë në 18 shtator me motin, do ketë…

Meteorologët në Greqi, paralajmërojnë ndryshime të papritura të motit. Agjencitë meteorologjike të rajonit janë të shqetësuara në lidhje me disa zhvillime në Mesdhe, të cilat nëse shkojnë sipas parashikimeve mund të shkaktojnë dëmtime në disa shtete.
“Nga të dhënat e parashikimit të modeleve që kemi marrë pak kohë më parë, ku niveli i ulët barometrik që po vërtitet në zonën detare të Italisë së Jugut prej ditësh, tenton të marrë karakteristikat tropikale në ditët në vijim”.

Siç shpjegon ai, “është e zakonshme në një kohë të tillë që detet tona janë mjaft të ngrohta, nivele barometrike që ndërveprojnë për shumë ditë me detin për të marrë sasi të mëdha energjie dhe turbulencë, duke marrë formën e një cikloni i cili për gjerësitë tona gjeografike karakterizohet si ciklon mesdhetar sepse shtrirja e tyre e kufizuar në lidhje me ciklonet e njohura të krijuara në oqeane. Përndryshe, karakteristikat e tyre të tjera nuk ndryshojnë shumë”.

Leave a Reply