Merkel jep një lajm të mirë për vendet e Ballkanit Perëndimor, mund të përfitojë edhe Kosova

Merkel jep një lajm të mirë për vendet e Ballkanit Perëndimor, mund të përfitojë edhe Kosova

Merkel jep një lajm të mirë për vendet e Ballkanit Perëndimor, mund të përfitojë edhe Kosova

“Fokusi do të jetë në perspektivën e pranimit të Ballkanit Perëndimor,” tha Merkel duke prezantuar programin e Presidencës gjermane para Parlamentit Evropian në Bruksel. Ajo theksoi se brenda kornizës së politikës së jashtme të BE-së, Berlini zyrtar do të bëjë gjithçka në fuqinë e tij, në mënyrë që të përqendrohet në konferencat e pranimit.

“Ne duhet të angazhohemi në bisedime me Maqedoninë Veriore dhe Shqipërinë dhe të vazhdojmë perspektivën e pranimit në Ballkanin Perëndimor,” njoftoi Merkel. Kancelarja gjermane tha se një politikë e jashtme dhe e fortë e sigurisë e BE-së do të ishte një nga prioritetet e Berlinit në gjashtë muajt e ardhshëm.

Leave a Reply