Meqënëse është edhe sezoni i tyre : Hani disa kokrra qershi para se të flini dhe do të mbeteni pa fjalë me atë se cfarë do ti ndodh trupit tuaj

Nuk ka njeri që të mos jetë i marrosur pas qershive. Është e pamundur të mos hutohesh nga larmia e nuancave të të kuqes në treg.

Vlerat dhe Vetitë e Qershive

Qershitë përmbajnë vitaminë A, vitaminë C dhe kalium. Vlerat shëndetësore që merr nga konsumimi i ushqimeve të pasura me vitamin A dhe vitaminë C përfshijnë: një sistem imunitar të përmirësuar, veti superiore të shërimit të plagëve dhe shikueshmëri më të qartë veçanërisht në kushte kur drita është e kufizuar.

Konsumimi i ushqimeve të pasura me kalium ndihmon në uljen e tensionit të gja. kut dhe zvogëlimin e rrez. ikut të formimit të gurëve në veshka.

Qershitë janë një burim i pasur i antioksidantëve të fuqishëm që kryesisht gjenden në frutat dhe perimet që kanë ngjyrë të kuqe, vjollcë apo të errët. Një ushqim i pasur me antioksidantë ul rre ziqet e sëm. undjeve kardiovaskulare.

Konsumimi i qershive ka gjetur jehonë për shkak edhe të çlirimit të dhi. mbjeve nga sëm. undje si artriti.

Kohët e fundit, është zbuluar që qershitë lu. ftojnë pagjumësinë dhe dhi mbjet muskulare. Kjo falë natyrës anti-inflamacion të vitaminës C dhe antioksidantëve.

Ndihmojnë me gjumin

Sipas studimeve, vlerat anti-inflamatore të qershive ju ndihmojnë të flini më mirë. Në ditët e ngrohta qershitë janë një zgjidhje jashtëzakonisht e shijshme dhe freskuese.

Zëvëndësoni ushqimin e darkës me këto fruta që bëjnë një ndryshim thelbësor në shëndetin tuaj.

Shuajnë dhi. mbjet fizike

Qershitë janë natyralisht të pasura me kalium që përçon impulset elektrike në të gjithë trupin. Ky mineral ndihmon në ruajtjen e tensionit të gja. kut, me hidratimin, rimëkëmbjen e muskujve, impulse nervore, tretjen, rrahet e zemrës dhe ekuilibrin e pehashit.

Në një gotë me qershi gjeni 330 miligramë kalium që përbën 10% të do. zës së rekomanduar ditore të kaliumit.

Lu. ftojnë inflamacionin

Studimet kanë treguar që antioksidantët te qershitë mund të pakësojnë dhi. mbjet dhe zvogëlojnë inflamacionin e shkaktuar nga osteoartriti.

Forcojnë imunitetin

Si të gjitha frutat dhe perimet, qershitë janë të pasura me do. za të mëdha antioksidantësh dhe përbërësish që lu. ftojnë virozat.

Flavonoidët, antioksidantë që gjenden tek qershitë, lu. ftojnë inf. eksionet në shumë nivele. Studimet kanë treguar që këto elemente kanë një ndikim domethënës në funksionet e sistemit tonë imunitar

Leave a Reply