“Më vjen për të qeshur”, Mjeku italian bën deklaratën e fortë: Koronavirusi nuk ekziston më, kush po e tmerron vendin

Koronavirusi tashmë është kthyer për mbarë botën një prej sëmundjeve më të rr ezikshme dhe të fr ikshme për miliarda njerëz në mbarë globin.

Por ndërkohë ekspertë të shëndetëisë dhe shkencëtarë kanë bërë deklarata të ndryshme sa i përket jetëgjatësisë së Covid-19

Në mjek italian ka bërë deklaratën e fortë, se koronavirusi nuk ekziston më klinikisht. Ndonëse është e pabesueshme që Italia të jetë një vend i “lirë” nga virusi, por sipas zyrtarit të lartë italian, Alberto Zangrillo thuhet se rre zikshmëria e është në një nivel më të ulët tashmë.

“Koronavirusi i ri po humbet fuqinë dhe po ul efektet negative te njerëzit.”- kështu është shprehur lartë italian.

Ndër të tjera ai gjatë intervistës së tij për Rai ai u shpreh se të gjitha rastet e konfirmuara gjatë 10 ditëve të fundit me Covid-19 nuk janë po me të njëjtën “eg ërsi” si dy muaj më parë.

Për këtë arsye ai u ka thënë qytetarëve të tij që t’i rikthehen jetës normales pa panik, por duke ju përmbajtur rregullave të higjenës në mënyrë që të mos rre zikojnë jetën e tyre.
“Më vjen për të qeshur. Sot është 31 maj dhe rreth një muaj më parë kemi dëgjuar epidemiologë ku flisnin për shp ërthimin e një vale të re gjatë fundit të muajit dhe fillimin e qershorit. Në realitet, nga pikëpamja klinike, virusi praktikisht nuk ekziston më.”- ka thënë ai.

Më tej ai tha se ky studim është bërë nga virologu dhe drejtori i Institutit të Virologjisë, profesor Clementi, së bashku me Universitetin Emory të Atlantës, Profesor Silvestri.

Burimi: LaRepubblica

Leave a Reply