Më në fund KFORi sqaron gjithqka : Ja përse u futen serbët në territorin e Kosovës ..

Më në fund KFORi sqaron gjithqka : Ja përse u futen serbët në territorin e Kosovës

Më në fund KFORi sqaron gjithqka : Ja përse u futen serbët në territorin e Kosovës

KFOR është deklaruar rreth rastit të djeshëm të ush tarëve serbë që kaluan nëpër fshatin Karaçevë të Kamenicës.Në një komunikatë për media, KFOR thotë se patr ullimet e tilla të përbashkëta me Forcat e Arm atosura Se rbe janë rutinore dhe e rasti i djeshëm është në kuadër të kësaj duke shtuar se us htarët ser bë nuk lihen të vetëm asnjëherë.

“Që nga viti 2008, patru llimet e sinkronizuara zhvillohen në mënyrë rutinore së bashku nga KFOR-i dhe Forcat e Armatosura Serbe përgjatë Vijës Kufi tare Administrative për të ofruar siguri dhe për t’u siguruar që nuk ka ak sidente.Në këtë drejtim, KFOR-i gjithashtu zhvillon patrulla të përbashkëta me Organizatat e Sigurisë së Kosovës në afërsi të Vijës Kufitare Administrative”, thotë KFOR.

Leave a Reply