Më në fund hiqen maskat në rrugë, Ja plani nga ministria si dhe ora policore do..

Ministrja e Shëndetësisë, Eugena Tomini tha sot se deri në fund të muajit maj pritet një lehtësim i masave.Ajo nuk dha detaje, lidhur me disa nga opsionet që po diskutohen siç janë ndryshimi i orarit policor, disa aktiviteteve të palejuara deri tani, apo edhe mos-përdorimi i maskes.
Nga fundi i majit pritet të ketë lehtësi masash. Mes ekspertëve po diskutohet si për orën po’licore, ashtu dhe për lehtësim masash për bizneset”, theksoi Tomini.

Megjithatë ka mësuar variaantin që është pranuar më shumë për miratim. Propozohet deri në orën 24.00 e ndalimqarkullimit dhe orarit të lejuar të njësive tregtare, bareve dhe restoranteve.
Propozohet po ashtu që të anulohet vendimi pa afat i tetorit 2020 për maskën e detyrueshme jashtë shtëpisë. Nëfuqi mbetet mbajtja e maskës në mjedise të mbyllura dhe aty ku nuk sigurohet dot distanca zike prej 2 metrash.

error: Alert: Content is protected !!