Më guximtare se shumë burra! Shkrimtarja gjermane “çm end“ serbët, mbron Kosovën midis Beogradit

Më guximtare se shumë burra! Shkrimtarja gjermane “çm end“ serbët, mbron Kosovën midis Beogradit

Më guximtare se shumë burra! Shkrimtarja gjermane “çm end“ serbët, mbron Kosovën midis Beogradit

Serbia i ka bërë zu llume vetes dhe serbët duhet të jetojnë me këtë vërtetë. Ata i kanë sjellë vu ajtje vetvetes dhe të tjerëve. Nobelistja çm end serbët, mbron Kosovën në Beograd – Periskopi.Kështu ka deklaruar në Beograd shkrimtarja e famshme gjermane, nobelistja Herta Müller (Herta Myller).

Ajo e ka sho kuar opinionin serb pasi në një bashkëbisedim me lexues ka deklaruar se Serbia është faj tore për vuaj tjet e veta dhe të fqinjëve të saj. Kujtojme se ajo tha: “Edhe sot mendoj njëjtë”. “Një njeri si Millosheviqi, që i zhvillon katër luf tëra brenda nëntë vjetëve dhe në mënyrë aq praktike ndërton var reza – nuk mund të ndalet me fjalë”. “Kosovës dhe Bosnjës u janë shkaktuar shumë dëme dhe të k ëqija për arsye të naci onalizimit të tm errshëm”.Serbët i kanë bërë keq vetes”.

Leave a Reply