Lu fta afër: Turqia bëhet gati për ta fundosur Greqinë

Lu fta afër: Turqia bëhet gati për ta fundosur Greqinë

Lu fta afër: Turqia bëhet gati për ta fundosur Greqinë

Turqia duket se nuk ka ndërmend të tërhiqet nga pretendimet e saj në Egjeun Lindor duke planifikuar rikthimin në zonat e kërkimit për gaz dhe naftë të anijeve të specializuara si edhe atyre u shtarake.

Marina turke ka njoftuar kryerjen e një stërvitjeje me armatim të vërtetë në zonën mes Qipros dhe ishullit grek Rodos duke sf iduar drejtpërdrejt Greqinë pas marrëveshjes së firmosur na kjo e fundit me Egjiptit për përcaktimin e kufirit detar në Mesdhe.Marrëveshja në fjalë është kundërshtuar fuqimisht nga Turqia, e cila theksoi përmes Ministrisë së Jashtme dhe një gjë e tillë nuk ekziston pasi nuk ka një kufi detar mes Egjiptit dhe Greqisë.

Leave a Reply