Lajmi i Ri/ Gjermania ka nevoj per puntorë, Ja kushtet dhe detajet..

Në Gjermani do të hynë nëfuqi një sërë ndryshimesh të legjislacionit të punës, të cilat edhe më tutje do t’i lejoj dyert për emigrantet.Aktualisht, shtetit më të fortë të Evropës i mungojnë 1.2 milion punëtorë. Komuniteti i biznesit në Gjermani është i pakënaqur me burokracinë lidhur mehapjen e vendeve të punës.

Sipas hulumtimeve nga qeveria dhe sektori joqeveritar, më së shumti punëtorë kërkohen nga Kosova, Shqiperia, Maqedonia, Bosnja dhe Hercegovina, Kroacia, Sllovenia, që vlerësohen si të denjee dhe të përgjegjshëm.
Deri në vitin 2015 qeveria gjermane miratoi dispozita që thelbësisht liberalizuan tregun e punës dhe u dha mundësi
qytetarëve të vendeve të Ballkanit Perëndimor që të janë pjesë e saj.

Gjermanët jo vetëm që rifreskuan tregun e punës, por në mënyrë dra’stike ulen numrin e kërkesave.

error: Alert: Content is protected !!