LAJMI FUNDIT / Dorëhiqet e gjithë qeveria e vendit pas tr agjedisë së ndodhur

LAJMI FUNDIT / Dorëhiqet e gjithë qeveria e vendit pas tr agjedisë së ndodhur

LAJMI FUNDIT / Dorëhiqet e gjithë qeveria e vendit pas tr agjedisë së ndodhur

Qeveria e Libanit ka dhënë dorëheqjen pas shpë rthimit shk atërrues të javës së kaluar në portin e Bejrutit, njoftoi ministri i Shëndetësisë së këtij vendi.Hamad Hassan tha se vendimi ishte marrë nën pr esion në rritje nga qytetarët dhe të disa ministrave të cilët kishin paralajmëruar se do të jepnin dorëheqjen.

“E gjithë qeveria dha dorëheqjen,” u tha ai gazetarëve në fund të një takimi të kabinetit qeveritar.Ai shtoi se kryeministri Hassan Diab do të shkojë në pallatin presidencial për të “dorëzuar dorëheqjen në emër të të gjithë ministrave”. Masa erdhi pas dy ditësh demonstratash në Bejrut ku pati edhe përl eshje mes protestuesve që kërkonin largimin e qeverisë dhe fo rcave të sigurisë që u përgjigjën me gaz lotsjellës.

Leave a Reply