Lajm iFundit / Vendimi i ri Nga Gjermania , nga 7 Qershor do filloj me..

Duke folur në një konferencë për media në Berlin, Spahn tha se sistemi aktual i vak’sinimit, që u jep përparësi grupeve më të cenueshme, nuk do të vlejë më. Ministri i Shëndetësisë i Gjermanisë, Jens Spahn, tha se vendi i tij, nga data 7 qershor, do tëhapë vak’sinimin për të gjithë.

Kjo nuk do të thotë se secili do të sigurojë termin brenda ditësh, por secili që dëshiron të vaksinohet, do të ketë mundësi”, tha Spahn.

Ai tha se fushata e vak’sinimit në Gjermani ka marrë hov javëve të fundit dhe se, deri në fund të majit, rreth 40 për qind e popullsisë gjermane do të jetë e vak’sinuar me së paku njëdoze Spahn tha se 70 për qind e personave mbi 60 vjeç kanë marrë njëdoze të vak’sines, ndërsa një e katërta e tyre janë vak’sinuar
plotesisht, percjell ditorja.

error: Alert: Content is protected !!