L.ufta në prag, k ërcënimet nuk ndalen, kufijtë mund të preken, te nsione pranë Shqipërisë

L.ufta në prag, k ërcënimet nuk ndalen, kufijtë mund të preken, te nsione pranë Shqipërisë

L.ufta në prag, k ërcënimet nuk ndalen, kufijtë mund të preken, te nsione pranë Shqipërisë

Rriten tonet ke rcenuese te Ankarase ndaj Athines. Greqia tani është një shtet ma shtrues në Mesdheun Lindor, duke tejkaluar dhe kapërcyer vijën, tha sot zëdhënësi i partisë qeverisëse Partia për Drejtësi dhe Zhvillim (AK Parti), Omer Çelik. Turqia nuk do të pranojë e as nuk do të falë asnjë veprim ose blof kundër politikës së saj “Atdheu i Kaltër” në territorin e saj detar, tha Çelik para përfaqësuesve të mediave pas një takimi të bordit të partisë.

Në lidhje me veprimet e Francës në rajon, e cila ka mbështetur përpjekjet greke për të kufizuar Turqinë në brigjet e saj, ai tha se Franca nuk fiton asgjë duke sjellë mjete lu ftarake në Mesdheun Lindor ose duke mbajtur stërvitje me administratën e Qipros Greke. Muajin e kaluar, dy aeroplanë lu ftarakë të F orcave Ajrore Franceze dhe një aeroplan ngarkesë C-130 zbarkuan në Qipron Greke, duke u bazuar në një marrëveshje të bashkëpunimit në fushën e mbrojtjes.

Leave a Reply