“L ufta” greko-turke po na troket tek porta

“L ufta” greko-turke po na troket tek porta

“L ufta” greko-turke po na troket tek porta

Keto ditë të nxehta vere, mes kr izës së Covi d që po merr dhe jetë njerëzish në spi talet tona, asaj ekonomike që mesa duket do vijë dhe do thellohet, mes em igrantëve të rreshtuar me kilometra në kufi si r efugjatë l ufte, duket se një kr izë shumë më e madhe po na troket tek porta, kë rcënimi real i një l ufte “greko-turke”.

Greqia në mënyrë të njëanëshme ka nënshkruar një marrëveshje për ndarjen e detit me Egjipitin, ne jug te mesdheut. Nderkohe një marrëveshje të tille pak muaj më para e kishte nënshkruar me Izraelin. Për Greqine që është jo vetëm një shtet ballkanik por një arqipelag mesdhetar kjo do te thote , kontrolli i mesdheut jugor nga kufinjtë e Turqise deri tek ato te Libise, nga ato te Sirise e deri tek ato te Shqipërisë përballe Himares.

Leave a Reply