Ky lëng që shpesh e hedhim ka vlera po aq sa qumshti i nënës/ Mos u bëni budallenj, mbajeni dhe pijeni, nuk e keni idenë sa vlera ka

Ky lëng që shpesh e hedhim ka vlera po aq sa qumshti i nënës/ Mos u bëni budallenj, mbajeni dhe pijeni, nuk e keni idenë sa vlera ka

Ky lëng që shpesh e hedhim ka vlera po aq sa qumshti i nënës/ Mos u bëni budallenj, mbajeni dhe pijeni, nuk e keni idenë sa vlera ka

Hirra njëkohësisht nuk përmban gluten dhe mund të përdoret edhe nga ata që janë intolerantë.

Më kujtohet si tani mërzitja që pësonte nona ime, kur ajo shishe qumështi për të cilën kishte mbajtur rradhë që në 5 të mëngjesit, teksa zjente, pritej.Pasi e linte të ftohej, e kullonte, dhe lëngun e tejdukshëm na e jepte ta pinim ne. Ndërsa ajo që mbetej një grusht, një tip salce, i hidhte dy kokrra kripë dhe thoshte se duhej ta hanim me bukë.

“Hirra të bën mirë, të pastron mëlçinë”, më thoshte mua si më të madhes ndër fëmijët, për të më bindur ta pija. Por në fakt unë s’isha e sëmurë dhe, këtë përgjigje i jepja, sa herë ma thoshte.

Sot pas 30 vitesh shkoj në dyqan enkas për të blerë hirrën dhe sa herë e pi mendoj se si nuk i dija më parë vlerat e saj, e të mos i shtoja më shumë mërziti gjyshes time.

Leave a Reply