“Ky është shteti që na la rrugëve”, radhë të gjata në Kapshticë të punëtorëve sezonalë

Në pikën kufitarë të Kapshticës punonjësit sezonalë kërkojnë të kalojnë drejt Kapshticës.

Kjo ka shkaktuar radhë të gjata që prej orës 03:00 të mëngjesit.

Deri tani (ora 10:30) kanë kaluar 4 autobusë, rreth 160 punonjës sezonalë.

“Në rradhë kemi 4 orë dhe kemi lënë 1 milion lekë me tampone , me rrugë. Ky është shteti i Edi Ramës, kemi 3 vjet që i jampim votën dhe e la rininë rrugëve. S’kemi bukë të hamë, Kapshticën e hapi greku, kush e hapi e hapën këta që kemi 10 ditë që presim këtu. Bravo i qoftë, s’kemi asnjë të ardhur,” thotë një qytetar që pret në radhë.

Në pritje janë dhe 3 autobusë. Punëtorët sezonalë kanë rezultatet e tamponit me vete dhe garancinë e punëdhënsiët dhe janë në radhë prej 4 ose më shumë orësh.

“Shumë rëndë, jam veti i 4 në shtëpi. Na ka bërë greku një garanci që mos shkojmë në vend tjetër,” thotë një tjetër.

Dogana shqiptare kërkon një tampon të kryer jo më shumë se 3 ditë para, ndërsa pala greke kryen një rapid test për të treguar vërtetësinë e tamponit shqiptar, pasi ka ndodhur shumë herë që ky tampon është falsifikuar.

Jam nisur që në orën 3:30 nga Elbasani dhe po presim orarin që është miratuar,” thotë qytetari.

Ditën e djeshme, në datën 24 maj në Kapshticë kanë hyrë 222 shtetas shqiptarë dhe kanë dalë 182.

Në Qafë-Thanë, kanë hyrë gjithsej 2086 shtetas të huaj dhe shqiptarë dhe kanë dalë 3733.

error: Alert: Content is protected !!