Ky është gabimi që ne bëjm shpesh herë me zierjen e ujit : Ja se cfarë i ndodhë më pas organizmit tonë

<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>
<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>
<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>
<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure><figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>
<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>
<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>
<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>Shumë njerëz zakonisht ri-ziejnë disa herë të njëjtin ujë deri sa ena boshatiset në mënyrë që të mos harxhojnë më ujë. Gjithsesi, edhe pse qëllimet që kanë janë të rëndësishmene do ju tregojmë se pse është më mirë që të përdorni ujë të freskët sesa ta rizieni ujin.<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>
<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>
<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>
<figure><img src=”https://i.imgur.com/fkJWBXS.jpg” /></figure>Ndoshta ju keni menduar se të ri-ziesh ujin e filtron atë ? Përkundrazi.

Ndërkohë që u jeni duke zierë ujin aty ndodhin dhe disa reaksione kimike. Gjatë zierjes oksigjeni ndryshon , gjë që lejon përbërës të rrez. ikshëm të ndërhyjnë në këtë proçes.

Ja përse çaji kur bëhet me ujë të freskët ka shije më të mirë. Sigurisht zierja e ujit mund të ele minoj gjithë bak teret por kur ri-zieni mund të ndodh që arseniku, fluori dhe nitratet të grumbullohen falë ndryshimit të strukturës kimike.

Fluori është veçanërisht i rrez. ikshëm, sepse shumë studime e kanë lidhur me problemet e sistemit nervor dhe çrregullimet në tru

Leave a Reply