Ky djalë kishte probleme me dëgjimin.Nuk do ta besoni se qfarë i nxorën nga veshët e tij!

Ky djalë kishte probleme me dëgjimin.Nuk do ta besoni se qfarë i nxorën nga veshët e tij!

Ky djalë kishte probleme me dëgjimin.Nuk do ta besoni se qfarë i nxorën nga veshët e tij!

Dylli i veshit eshtë një substancë ngjitëse që sekretohet nga gjëndrat në kanalin e veshit të jashtëm. “Cerumen” kryen një funksion të rëndësishëm për veshët tanë. Ndalon papastërtitë dhe mbeturinat e tjera të huaja të hyjnë në kanalin tonë të veshit.

Në një përpjekje për të shpëtuar nga veshi dyllin e tepërt , disa njerëz përdorin shkopat e pambukut . Ajo pretendon te zbuse dyllin e veshit dhe pastaj e thith atë nga veshi. Në realitet mund të jetë i rrezikshëm dhe të shkaktojë bllokim dhe djegie. Asnjëherë mos vendosni një shtupë pambuku ose ndonjë gjë tjetër brenda kanalit të veshit në përpjekje për të hequr dylliin e tepert,hape pamjen më poshtë dhe shikoje të plotë.

Leave a Reply