Kush është fajtori për futjen e xhandarmërisë Serbe në Kosovë?

Kush është fajtori për futjen e xhandarmërisë Serbe në Kosovë?

Kush është fajtori për futjen e xhandarmërisë Serbe në Kosovë?

Ditën e djeshme xhandarmërisa serbe u futën në territorin e Kosovës, saktësisht në fshatin Karaçevë të Kamenicës, shkruan GazetaBlic.Fillimisht ishte pronari i një restauranti ai i cili reagoi duke publikuar videon në Facebook, ndërsa kërkoi nga institucionet e Kosovës që të marrin masa.

“Kërkojmë nga institucionet qendrore që të marrin masa dhe të shtojnë praninë e forcave të sigurise së Republikës së Kosovës në brezin kufitar, përndryshe ne jemi të detyruar që provokimeve të tilla t‘i përgjigjemi me mundësit tona. Kufijtë janë në përgjegjësi të organeve të sigurisë së shtetit tonë, por pronën dhe tokën tonë nuk tolerojmë të na e shkelë ushtria çetnike serbe. Kjo është hera e parë! Për herën e dytë do të jetë ma ndryshe nëse nuk merren masa nga shteti ynë”, shkroi Krasniqi.

Leave a Reply