Kura 2 Ditore Me Farat E Shalqinit Për Pastrimin Rrënjësor Të Veshkave (RECETA)

Kura 2 Ditore me Farat e Shalqinit për Pastrimin Rrënjësor të Veshkave

Lëngu me farat e shalqinit konsiderohet të jetë një kurë që ndihmon në pastrimin e veshkave.

Ky lëng mund të përdoret dhe për të parandaluar dhe eliminuar krijimin e gurëve në veshka.

Është i lehtë për t’u përgatitur dhe kërkon vetëm dy përbërës që në këtë stinë mund të gjenden fare lehtë.

Më pposhttë do të mësonii mënyrën e përgatitjes së kësaj kure si dhe përdorimin e saj.

Përgatitja e lëngut me fara shalqini
Rekomandohet që të përgatitet 2 litra nga ky lëng për t’u konsumuar përgjatë një periudhe 1-2 ditore.

Ato çfarë ju nevojitet janë 4 lugë me fara shalqini dhe tetë gota me ujë.

Farat e shalqinit mund t’i mblidhni herën tjetër që do të blini këtë frut.

E vetmja gjë që duhet të kini parasysh është që farat nuk duhet të jenë të thara.

Pasi t’i keni shpëlarë më ujë të bollshëm mund t’i bluani përmes griirëses elektriike, ose me mullirin e kafesë.

Në një tenxhere hedhim ujin dhe e lëmë që të vlojë. Më pas në një enë qelqi ku kemi vendosur farat e bluara të shalqinit, shtojmë ujin që ka vluar.

I lëmë farat e shalqinit në ujë rreth 10-15 minuta, në këtë mënyrë ato kanë lëshuar të gjithë vajin që përmbajnë.

Më pas, kulloni masën duke mbajtur vetëm lëngun. Pasi ai të jetë ftohur paksa mund ta vendosim dhe në frigorifer.

Si ta konsumoni?

Dy litrat e lëngut të farave të shalqinit mund të pihet për një periudhe një deri në dy ditore.

Ditën e tretë ju duhet të bëni pushim nga kjo kurë. Zakonisht sugjerohet që të pihen katër gota për çdo ditë.

Efektet në organizëm

Ky lëng është përdorur për shekuj të tërë për të kuruar personat që kanë pasur probleeme me veshkaat.

Farat përmbajnë disa enziimaa dhe vajra të cilët ndihmojnë në eliiminimmin e tokksinaave të mbleedhuura në veshkaa.

Duke arritur këtë proces ai parandalon formimin e kriistalizimeeve të kripërave të cilat më pas rezultojnë në gurë që bllookojnë funksionin e tyre.

Një tjetër efekt që ky lëng ka, është dhe balancimi i presiionnit të gj akut.

Farat e shalqinit përmbajnë disa minerale që ndihmojnë në qarkullimin e gj akut dhe zhbllokoon venaat nga pappastërttitë, kështu që ulin presiionnin e lartë të gj akut.

error: Alert: Content is protected !!