Kroacia ia qet ne ftyre te gjithe kurth’et Serbise, ja cfar po ndodhë, tani Shqiperia..

Ne baze te marreveshjes se trashegimise, te gjitha pasurite e pa luajtshme jashte vendit duhet te ndaheshin mes shteteve qe e perbenin Jugo sllavine por te lart permendurat ishin lene jashte listes dhe Kroacia e mori vesh per mes kanaleve te saj fare vone se ato ekzistonin.

Kroacia ka ngritur nje proces gjy qesor dhe ka arritur te ndaloje shitjen e apartamenteve ne Londer.Veçernji shkruan se Serbia nuk po tregohet bashkepunuese as ne çeshtjen e parave nebanka jashte vendit.

Deri tash Kroacia ka marre mbi 20 prona qe i perkasin asaj ne baze te marreveshjes per trashegimine, perfshire rezidenca ne Madrid, Helsinki, Mada gaskar, dhe ambasadat ne Stokholm, Paris dhe Vjene.

Pronat ne Shqiperi jane ne proces te shkombe tarizimit.Kroacia thote se ka prova se Serbia nuk e ka perfshire ne listen e pronave token ne Tirane dhe vilen ne Durres per mes kanaleve diplomatike ne Shqiperi.

error: Alert: Content is protected !!