“Kr izë e madhe në Mesdhe, pas përpl asjes Turqi-Greqi, rr ezikohet edhe Kosova”

“Kr izë e madhe në Mesdhe, pas përpl asjes Turqi-Greqi, rr ezikohet edhe Kosova”

“Kr izë e madhe në Mesdhe, pas përpl asjes Turqi-Greqi, rr ezikohet edhe Kosova”

Profesori universitar, filozofi Blerim Latifi, ka paralajmëruar një shp ërthim të një krize të madhe pas përpl asjes Turqi-Greqi.Kjo përpl asje sipas tij, është për shkak të burimeve të naftës nëndetare. Ai përmes një po stimi në Fac ebook, shkruan se, në këtë përpl asje implikohen edhe shtetet e fuqishme si SHBA, Rusia, BE, Egjipti dhe Izraeli.

Një kr izë e madhe është duke shp ërthy në Mesdheun Lindor: përpl asja Turqi -Greqi për burimet e naftës nëndetare. Kjo përpl asje implikon shtete të fuqishme si Egjipti, Izraeli dhe kuptohet SHBA-të, Rusinë dhe BE-në. Shpë rthimi kimik në Liban dhe rënia e qeverisë atje, fare lehtë mund të rinis ciklin e lu ftërave civile në botën arabe.

Leave a Reply