Koronavirusi në Shqipëri/ SHBA jep shumë të madhe parash për Shqipërin përshkakë daljen nga kriza

Teksa masat kufizuese ndaj Covid-19 në Shqipëri po hiqen gradualisht, SHBA ka akorduar një fond prej 900.000 dollarë për t’i ardhur në ndihmë vendit tonë.

Shuma e parave është planifikuar të përdoret për laboratorë dhe mjete teknike si dhe për gjurmimin e rasteve të reja.

Lajmi u bë i ditur nga vetë ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim.

Ajo u shpreh:

KJO MBËSHTETJE ECËN NË VAZHDËN E 700 MILIONË DOLLARËVE NDIHMË TOTALE TË DHËNË PREJ VITIT 2000. SHTETET E BASHKUARA TË AMERIKËS DO TË JENË GJITHNJË KRAH MIQVE DHE DO TË UDHËHEQIN LUFTËN KUNDËR KËRCËNIMEVE GLOBALE.

Leave a Reply