Konsumoni një mollë çdo ditë, do të befasoheni nga ajo çfarë do iu ndodh

Konsumoni një mollë çdo ditë, do të befasoheni nga ajo çfarë do iu ndodh

Konsumoni një mollë çdo ditë, do të befasoheni nga ajo çfarë do iu ndodh

Ekspertët i kanë klasifikuar mollët si një prej frutave më të mira kundër mbipeshës. Sipas tyre, mollët përmbajnë fibra që nxit ndjesinë e ngopjes.

Pektina, e cila gjendet tek mollët të mban të ngopur për shumë kohë. Kjo do të thotë se sa më i ngopur të ndihet njeriu, aq më e ulët do jetë dëshira për të ngrënë. Për më tepër, mollët përmbajnë pak kalori. Një mollë përmban mesatarisht 100 kalori.

Një studim i kohëve të fundit zbuloi se ngrënia e një deri në dy mollë në ditë, ndihmon në rënien e peshës. Ky frut ul nivelin e glukozës në gjak dhe e ndihmon organizmin të heqë më shpejt peshën e padëshiruar.

Leave a Reply