Kokëdhima del me thirrje të fortë: Rama të tregojë çfarë ka nënshkruar dy vite më parë me Greqinë për detin?

Kokëdhima del me thirrje të fortë: Rama të tregojë çfarë ka nënshkruar dy vite më parë me Greqinë për detin?

Kokëdhima del me thirrje të fortë: Rama të tregojë çfarë ka nënshkruar dy vite më parë me Greqinë për detin?

“Deklarata e Ministrit të Jashtëm grek, Nikos Dendias, mbrëmë në parlamentin helen se shumë shpejt Greqia do të ketë mundësinë për të zgjeruar ujërat e saj territoriale në 12 milje detare në detin Jon, është al armuese.

Shqipërisë po i kërkohet të zbatojë marrëveshjen e arritur mes dy ish-ministrave të Jashtëm, Ditmir Bushati dhe Nikos Kotzias, dy vite më parë, kur Greqia deklaronte se do të zgjerohej me 12 milje në Detin Jon, ndërsa pala shqiptare qetësonte se kufiri detar ndahej sipas parimit të barazlargësisë që, sipas eksp ertëve, është përfitim për Greqinë që këmbëngul të merren si pikënisje e përcaktimit të kufirit ishujt e pabanueshëm të Diapontit në veri-perëndim të Korfuzit, siç parashikonte marrëveshja e vitit 2009 në kohën e qeverisë ‘Berisha’.

Leave a Reply