Knin: Kroatët shpalosin flamujt e UÇK-së dhe falënderojnë shqiptarët që mbrojtën Kroacinë

Knin: Kroatët shpalosin flamujt e UÇK-së dhe falënderojnë shqiptarët që mbrojtën Kroacinë

Knin: Kroatët shpalosin flamujt e UÇK-së dhe falënderojnë shqiptarët që mbrojtën Kroacinë

Veteranët e l uftës kroate u mblodhën për të falënderuar në një mënyrë të veçantë të gjithë shqiptarët që lu ftuan përkrah kroatëve, për të mbrojtur Kroacinë në l uftë me serbët. Duke bartur flamujt e UÇK’së, dhe flamujt e veteranëve të l uftës, ata parakaluan përmes Kninit, në një kolonë me motoçikleta, duke kujtuar Ditën e Krenarisë dhe Lavdisë, kur ata lu ftuan krah për krah në Kosovë dhe Kroaci kundër agresionit të Serbisë së Madhe.

Shumë shqiptarë kanë qenë pjesë e l uftës në Kroaci gjatë fillimit të viteve 90’, duke u bërë pjesë e rezestencës kroate kundër serbëve. Ishte pikërisht Knini, një zonë e pushtuar nga serbët, të cilët e kishin shpallur edhe republikë, por që përmes një operacioni të forcave kroate, në fund ishte bërë e mundur që të çlirohej.

Leave a Reply