Kjo sëmundje që prek shumicën e shqiptarëve kurohet vetëm me fiq/ Ja si ti përdorni

Kjo sëmundje që prek shumicën e shqiptarëve kurohet vetëm me fiq/ Ja si ti përdorni

Kjo sëmundje që prek shumicën e shqiptarëve kurohet vetëm me fiq/ Ja si ti përdorni

Shqiptarët vuajnë më së shumti nga hip ertensioni, i njohur ndryshe si tensioni i lartë i gj akut.Tensioni i lartë i gj ak ut mund të jetë shkat ërrimtar për zemrën, trurin dhe veshkat.

Përpos kësaj, tensioni i lartë i g jakut shkakton kompl ikacione të tjera të rënda në lëvizjen e gjymtyrëve.

Ai trajtohet me medikamente por edhe nëpërmjet një regjimi të shëndetshëm ushqimor që nuk përfshin ushqime të shpejta e të përpunuara.

Një prej tyre është fiku, një frut i ëmbël që shijohet i freskët por edhe i thatë. Fiku rekomandohet për uljen e tensionit të gja kut, kundër konstipacionit dhe në të mirë të tretjes.

Fikun mund ta përfshini në sallata ose ta hani rregullisht gjatë ditës. Ju mund të merrni disa fiq të thatë, t’i mbani në ujë gjatë gjithë natës dhe më pas lëngun e tyre ta pini esëll në mëngjes.

Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të përthithni më shumë prej ushqyesve të tij.

Fiqtë e freskët mund t’i hani në mëngjes duke i përzier me drithëra ose nëpërmjet vakteve

Leave a Reply