Kjo racë e deleve ndodhet në Kosovë, Ta knaqin synin në shikimin e parë! (Video)

Familja Shala nga fshati Mushtisht i komunës së Suharekës, para 7 viteve kanë filluar me mbarështimin e deleve të races të njohur si raca më pjellore në botë e quajtur Romanovka, e cila është një racë e rrallë dhe jo aq e njohur tek ne në Kosovë /Pamje mePosht

Delet e kësaj race dallohen për pjellje të 2 ose edhe tre qingjave, por në fermën e kësaj familje ka edhe dele që lindin edhe nga 4 qingja gjatë një pjellje.

error: Alert: Content is protected !!