Kjo ndodh vetëm TEK SHQIPTARET: Ka 4 diploma por s’arrin të punësohet

Kjo ndodh vetëm TEK SHQIPTARET: Ka 4 diploma por s’arrin të punësohet

Asllani paraqet rast i cili shëmbëllen më së miri mundësitë e pakta në Kosovë: ajo ka 4 diploma dhe është e papunë.

Besarta ka diplomuar në këto drejtime:

-Fakulteti Filozofik, drejtimi “Shkenca Politike”, 2011.

-Fakulteti Filozofik, dega e Pedagogjisë, 2014.

-master në Fakultetin e Edukimit, në Degën e Pedagogjisë së

Përgjithshme,2017

-Fakulteti i Edukimit, Programi Parashkollor, 2020.

Besarta thotë se ka aplikuar në shumë konkurse pune nga organe lokale dhe qendrore por asnjëherë nuk është pranuar në punë.

Fatin e saj e ndajnë edhe shumë të rinj të tjerë, ndërkaq pikërisht mundësitë e pakta përbëjnë shkakun kryesor të emigrimit alarmues të rinisë.

error: Alert: Content is protected !!