Kjo është miniera ku mund të jetë shfaqur k oronavirusi tetë vjet më parë

Kjo është miniera ku mund të jetë shfaqur k oronavirusi tetë vjet më parë

Kjo është miniera ku mund të jetë shfaqur k oronavirusi tetë vjet më parë

K oronavirusi u shfaq për herë të parë në mesin e punëtorëve që pastronin feçe nga një minierë kineze në vitin 2012 dhe mund të mos kenë ardhur nga tregu Wuhan, thonë shkencëtarët.Gjashtë minatorë u së murën me një virus të ngjashëm me pn eumoni në minierën Mojiang në provincën Yunnan në jug-perëndim të Kinës tetë vjet më parë.

Minatorët kishin kaluar dy javë duke hequr feçet e lakuriqëve të natës duke rezultuar në tre prej tyre të vd isnin nga v irusi.Sipas gazetës britanike ‘The Sun’, mjeku Li Xu, i cili trajtoi minatorët, përshkruan se si p acientët kishin ethe, kollë të thatë, dh imbje gjymtyrësh dhe dh imbje koke.Këto janë simptoma që ne i shoqërojmë tani me COVI D-19, sipas v irologut, Jonathan Latham dhe biologut molekular, Allison Wilson.

Leave a Reply