Keni dëgjur për ujin e zi? Epo gjendet edhe në Kosovë dhe shëron aq shumë sëmundje, ja si ta përdorni: Bën mrekulli për trupin tuaj!

Keni dëgjur për ujin e zi? Epo gjendet edhe në Kosovë dhe shëron aq shumë sëmundje, ja si ta përdorni: Bën mrekulli për trupin tuaj!

Keni dëgjur për ujin e zi? Epo gjendet edhe në Kosovë dhe shëron aq shumë sëmundje, ja si ta përdorni: Bën mrekulli për trupin tuaj!

Uji është thelbësor për ruajtjen e shëndetit të përgjithshëm, sepse trupi jonë mbështetet në ujë për të funksionuar, pavarësisht nëse keni diabet apo jo.Për të përfituar nga dobitë shëndetësore të ujit, në mesin e shumë ujërave ia vlen ta zgjedhni ujin blk.

Blk. është një brend premium alkalin i ujit, i cili është shumë i dobishëm sepse përmban një përzierje të mineraleve Fulvic, ku në përbërje ka 77% minerale.

Acidi Fulvic është një komponent i humusit. Humusi është bërë nga shumë komponime organike që gjinden në tokë dhe sedimentet shkëmbore. Kjo komponentë është bërë e njohur për ngadalësimin e plakjes, përmirësimin e shëndetit të tretjes dhe mbrojtjen e funksionimit të trurit. Në studimet e fundit është treguar se acidi Fulvic ka veti antioksiduese, neuro-mbrojtëse, antimikrobike dhe anti-inflamatore.

Njeriu kur djersitet humb një numër të rëndësishëm të elektroliteve, për këtë arsye është e rëndësishme të pini ujë Blk. sepse ndihmon ne zëvendësimin e këtyre elektroliteve në mënyrë që të qëndroni të hidratuar dhe të rifreskuar.

Uji alkalik ndihmon trupin të neutralizojë aciditetin dhe të qëndrojë në ekuiliber. Uji normal ka një pH prej 7.0, kurse uji alkalik ka një nivel pH prej 8.0+ duke ndihmuar në mbajtjen e trupit tuaj në kontroll.

Ky ujë është i pasur edhe me aminoacide dhe antioksidantë. Aminoacidet janë blloqe ndërtimi për proteina dhe themeli për indet e shëndetshme, muskujt dhe sistemin imunitar. Blk. përmban 18 aminoacide thelbësore. Ndërsa antioksidantët natyrorë ndihmojnë në mbrojtjen e qelizave nga radikalet e lira që ndikojnë në shëndetin e lëkurës, syve dhe sistemit imunitar.

Dy motrat filluan të bëjnë eksperimente të ndryshme në cilësi rreth acidit fulvic. Pas shumë eksperimentesh, ato morën pjesë në një shfaqje tregtare dhe e vendosën formulën në një shishe në të cilën edhe u krijua uji BLK.

Pse uji blk. është i zi?
Mineralet Fulvic janë të pasura me lëndë ushqyese dhe kanë ngjyrë natyrale të errët. Kur shtohen në ujë ato e kthejnë ujin në ngjyrë të zezë në mënyrë krejtësisht natyrale.

Leave a Reply