Kancelarja Merkel merr vendimin e rëndësishëm për të gjithë: Ne kemi nevojë për dhe nuk do të ndalemi…

Kancelarja Merkel merr vendimin e rëndësishëm për të gjithë: Ne kemi nevojë për dhe nuk do të ndalemi…

Kancelarja Merkel merr vendimin e rëndësishëm për të gjithë: Ne kemi nevojë për dhe nuk do të ndalemi…

Në 75 vjetorin e Organizatës së Kombeve të Bashkuara, kancelarja gjermane, Angela Merkel ka vlerësuar meritat e OKB-së, por ka kërkuar edhe r eformimin e saj. Merkel mbështet zgjerimin e Këshillit të Sigurimit të OKB-së.

“Shumë shpesh Këshilli i Sigurimit është i bll okuar, kur vjen puna për të marrë vendime të qarta. Ne kemi nevojë për r eforma”.

Ky është thelbi i mesazhit me video që kancelarja Merkel ka dërguar me rasin e 75 vjetorit të krijimit të OKB-së në Nju Jork.

“Kombet e Bashkuara mund të jenë aq të s uksesshme, sa ç’ bien dakord vendet anëtare”, tha politikanja e CDU-së. Për të zgjidhur sf idat globale të shekullit të 21-të, duhet që OKB të zhvillohet më tej.

Leave a Reply