KanceIari Austriak: Nëse i dorëzohemi Erdoganit, atëherë natën e mirë Europë..!

KanceIari Austriak: Nëse i dorëzohemi Erdoganit, atëherë natën e mirë Europë..!

KanceIari Austriak: Nëse i dorëzohemi Erdoganit, atëherë natën e mirë Europë..!

Kancelari i Austriak, Sebastian Kurz edhe një herë kërkoi mbështetjen e Greqisë në kufirin greko-turk, në mënyrë që Evropa të mos të bie nën pr esionin turk mbi im igracionin. Duke u ndalur në qëndrimin p rovokues të Ankarasë, Sebastian Kurtz tha: “Nëse dorëzohemi ndaj pre sionit të Erdogani dhe Turqisë, natën e mirë Europë”.

Ai përmendi edhe një herë shembullin e te nsionit që Ankaraja ngriti në kufirin Greko-Turk shkurtin e kaluar. “Për të mos përsëritur 2015, ne duhet të mbështesim Greqinë në mënyrën më të mirë të mundshme në mbrojtjen e kufijve të saj të jashtëm”, tha kancelarji austriake në një intervistë për stacionin televiziv Kronen Zeitung , duke shënuar përvjetorin e pestë të fillimit të kr izës së r efugjatëve.

Leave a Reply