Ka nisur L ufta me Greqinë?! 7 vende të Europës kundër Turqisë: Nuk do e lejojmë të na….

Ka nisur L ufta me Greqinë?! 7 vende të Europës kundër Turqisë: Nuk do e lejojmë të na….

Ka nisur L ufta me Greqinë?! 7 vende të Europës kundër Turqisë: Nuk do e lejojmë të na….

Te nsionet në Detin Mesdhe për gë rmimet për gazi po vazhdojnë. Franca dhe gjashtë vende të tjetra i bëjnë thirrje Turqisë të h eqë dorë nga gë rmimet. Por Ankaraja nuk do të dëgjojë.

Pas një samiti të shtatë vendeve të Bashkimit Evropian që shtrihen rreth Detit Mesdhe, të mbajtur në Korsikë, u lëshua një kumtesë e përbashkët, me të cilën mbështeten t ërësisht Greqia dhe Qiproja.

Partnerët janë me Qipron dhe Greqinë, u shpreh kryeministri italian Giuseppe Conte. Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis theksoi se “Turqia duhet të ndërprejë gërmimet.” Ai kërkon nga qeveria në Ankara që të kthehet në tavolinën e bisedimeve. “Ne nuk do t’i lejojmë Turqisë që ta për çajë Evropën.”

Leave a Reply