K oronavirusi, studiuesit amerikanë paral ajmërojnë, ja cili do te jetë “muaji i tm errshëm

K oronavirusi, studiuesit amerikanë paral ajmërojnë, ja cili do te jetë “muaji i tm errshëm

K oronavirusi, studiuesit amerikanë paral ajmërojnë, ja cili do te jetë “muaji i tm errshëm

Jetet e h umbura nga koronavirusi mund të dyfishohen në të gjithë shtetet e botes në fund të këtij viti. Kështu ka paral ajmëruar Instituti i Vlerësimeve dhe Shëndetit (IHME), i Universitetit të Uashingtonit.

Në studimin e tij thuhet se nëse gjithçka vazhdon si deri më tani, h umbjet e jeteve në të gjithë botën do të arrijnë shifrën 1,9 milionë në muajin dhj etor 2020. Kjo do të thotë që, sipas IHME, në muajt e ardhshëm do të dyfishohen bilancet aktuale, duke e çuar shifrën në total të jeteve te hu mbura ne te gjithe boten në 2,8 milionë.

Sipas ekspertëve amerikanë, hu mbjet e jeteve ditore nga Covi d-19 gjatë muajit dh jetor do të shtohen shumë, duke kapur shifrën e 30 000 personave në 24 orë.

Leave a Reply