Ju tregojmë pijen që bën mrekulli, ju shëron nga të gjitha sëmundjet! Por edhe u fal jetë të gjatë/ Pini vetëm një gotë në ditë, ja si ta bëni

Ju tregojmë pijen që bën mrekulli, ju shëron nga të gjitha sëmundjet! Por edhe u fal jetë të gjatë/ Pini vetëm një gotë në ditë, ja si ta bëni

Ju tregojmë pijen që bën mrekulli, ju shëron nga të gjitha sëmundjet! Por edhe u fal jetë të gjatë/ Pini vetëm një gotë në ditë, ja si ta bëni

Në përpjekje për të jetuar sa më gjatë, njerëzit i kanë provuar pothuajse të gjitha. Dietat e shëndetshme, joga nëpër parqe të qeta dhe gjithçka tjetër, në kërkim të ‘lëngut të jetës’.
Gjithsesi, një studim i kryer së fundmi ka treguar se çelsi për të arritur të paktën të 90-at është vetëm një gotë alkool larg.

Nga testimet e kryera, ekspertët kanë zbuluar se ata që konsumojnë të paktën 2 gota vere ose birrë në ditë janë 18% më pak të rrezikuar për të patur vdekje të parakohshme.

Madje, nëse këtë e bëjnë edhe njerëz që vuajnë nga mbipesha dhe obeziteti shanset për të reduktuar një vde kje të tillë ulen me 3%.

Përpos 1 apo 2 gota vere, aktiviteti tjetër më i rëndësishëm që ndihmon në jetëgjatësi është padyshim ai fizik dhe të gjesh kohë për tu marrë me një hobi.

Ata që kalojnë të paktën 2 orë në ditë duke u marrë me aktivitetin e tyre të preferuar kanë 21% shanse më pak për vde kje të parakoshme.Për disa njerëz, jeta e gjatë lidhet me mirëqënien, por mbi të gjitha me gjenet.

Leave a Reply