“Ju lutem kthehuni perseri”! 3000 euro rrogë për të rinjtë që rikthehen në atdhe, skema e fundit e qeverisë së shtetit fqinj

“Ju lutem kthehuni perseri”! 3000 euro rrogë për të rinjtë që rikthehen në atdhe, skema e fundit e qeverisë së shtetit fqinj

“Ju lutem kthehuni perseri”! 3000 euro rrogë për të rinjtë që rikthehen në atdhe, skema e fundit e qeverisë së shtetit fqinj

“Ju lutem kthehuni”! Ky është mesazhi për të rinjtë e t alentuar nga Greqia që u larguan nga vendi gjatë kr izës financiare dhe kjo eshte menyra se si te rikthehen perseri ne vendin e tyre. Shteti grek ka inkurajuar të kthehen në atdhe te rinjte e saj dhe ka filluar një skemë subvencioni që u ofron 500 të rinjve një pagë mujore prej 3,000 euro nëse kthehen në Greqi dhe ky eshte nje lajme shume i mire dhe pse jo qe dhe shqiperia te ndjek kete rruge per te rinjte shqiptar.

“Kjo është përpjekja e parë e shtetit grek për një rikthim gradual të të rinjve,” tha Konstantinos Agrapidas, një zyrtar i lartë në Ministrinë e Punës që po mbikëqyr programin. Skema filloi në prillin e kaluar si një mënyrë për të frenuar ikjen e trurit.Keshtu duhet te bej dhe shqiperia te filloj te mendoj ndryshe per te rinjte e saj qe po largohet cdo dite dhe ata te rikthehen ne atdhe.

Leave a Reply