Ju do të shpëtoni një herë e mirë nga këto probleme nëse do të mbillnit këto 3 lloj erëzash në ballkonin tuaj

Ju do të shpëtoni një herë e mirë nga këto probleme nëse do të mbillnit këto 3 lloj erëzash në ballkonin tuaj

Ju do të shpëtoni një herë e mirë nga këto probleme nëse do të mbillnit këto 3 lloj erëzash në ballkonin tuaj

Kështu që, nëse keni pak hapësirë apo edhe thjesht një dritare, provoni të mbillni këto erëza të freskëta me veti shëruese.

Borziloku është më shumë sesa thjesht një përbërës në salcën italiane pesto. Francezët e kanë atë si se erëzën mbretërore për shkak të përfitimeve të shumta shëndetësore.

Një raport nga Royal Pharmaceutical Society zbuloi se ekstrakti i borzilokut mund të zvogëlojë inflamacionin dhe ënj tjen deri në 73% vetëm disa orë pas aplikimit.

Një hulumtim i prezantuar në British Pharmaceutical Conference tregoi se ekstrakti i tij mund të vriste gjithashtu molekula të dë mshme dhe të parandalojë dë mtimin e radikaleve të lirë në tru, zemër dhe mëlçNë mjekësinë tradicionale, gjethet e borzilokut shtohen në ujë, përtypen për të qetësuar kollitjen e fortë, shtohen në ujë që vlon për të lehtësuar dhi mbjen e kokës etj.

Borziloku ka dhe shumë përdorime të tjera shëndetësore. Studiuesit aktualisht janë duke studiuar efektivitetin e tij kundër disa bak tereve rezistente ndaj antibio tikëve si enterokoku, pseudomonas dhe stafilokoku.

Aloe Vera

Përdorimi i Aloe Vera në mjekësinë tradicionale mund ta ketë zanafillën 6.000 vjet më parë në Egjipt. Historikisht, kjo bimë përdoret si një trajtim efektiv për pl. agët dhe shumë probleme të tjera të lëkurës.

Sot, xheli apo lëngu i aloe vera përdoret në një sërë sëm. undjesh duke përfshirë astmën, diabetin, epilepsinë dhe psoriasis e gjithashtu gjerësisht në produkte të ndryshme bukurie.

Lëngu i tij ul iritimin dhe nxit shërimin e ulcerave të stomakut. Lëngu gjithashtu lehtëson inflamacionin në sindr. omën e zorrës së irr. ituar, kolitin dhe shumë çrregullime të tjera inflamatore.

Kjo lule medicinal është një kurë shumë e mirë për njerëzit që vuajnë nga str esi, an kthi dhe pagjumësia . Kjo për shkak të efekteve të saj relaksuese.

Kura me vaj ulliri dhe lule kamomili për pastrimin e gja. kut

Leave a Reply