Jo vetëm juve/ Aspirina shëron dhe lulet, mjafton të ndiqni këto këshilla të vyera të gjysheve

Jo vetëm juve/ Aspirina shëron dhe lulet, mjafton të ndiqni këto këshilla të vyera të gjysheve

Jo vetëm juve/ Aspirina shëron dhe lulet, mjafton të ndiqni këto këshilla të vyera të gjysheve

1. Aspirina forcon rrënjët
Kur transplantoni lule apo bimë nga një vazo në vazon tjetër, sigurohuni që në dhe të keni tretur një aspirinë.
2. Aspirina përshpejton procesin e mbirjes
1 tabletë e gjysmë në 2 litra ujë mund të përmirësojë ndjeshëm mbirjen e fares.
3. Një paste e përgatitur me aspirine mund të mbrojë gjethet e bimës nga kafshimet e insekteve.
4. Ujitja me aspirina përshpejton rritjen e bimëve
Një herë në tre javë tresni një aspirinë në një litër ujë dhe ujisini lulet. Ato do të rriten më të bukura dhe do të lulëzojnë shumë shpejtë.
5. Aspirina ndihmon që lulet e prera të qëndrojnë të freskëta më gjatë
Vendosni një gjysmë aspirine në një vazo me lule të freskëta të prera nga kopshti juaj për t’i ndihmuar ato të qëndrojnë më të freskëta

Leave a Reply